Effecta Komplett III Light 35kW, sugförråd

Helautomatisk pelletspanna
102 485 kr
Pris utan moms 81 988 kr
Välj brännarhängning
 • Pelletspanna Effecta Komplett Light II 35kW

  Effecta Komplett III är enligt oss Sveriges mest moderna och bekväma pelletspanna, helautomatisk rengöring av både brännare och panna, flera olika matningsalternativ för bränsle, samt mängder med styrmöjligheter för bekväm och ekonomisk uppvärmning. Effecta Komplett III familjen finns i flera effekter; 20, 25 och 35kW beroende på vilket effektbehov ditt hus eller din fastighet har. Vår Effecta Komplett III Light pelletspanna kan dessutom köras i kaskad där man med enkelhet når 100kW genom en flexibel och kostnadeseffektiv lösning.

  Effecta Komplett III Light har ingen inbyggd varmvattenberedning utan är tänkt antingen som laddpanna till ackumulatortank alternativt direktkopplad till ett värmesystem med en shuntgrupp som kontrollerar värmen och en shuntgrupp som gör varmvatten till en dubbelmantlad varvmattenberedare (eller en varmvattenberedare med slinga). När den körs som direktkopplad enhet utan ackumulatortank arbetar pelletspannan med modulering och varierar mellan 100% effekt ned till 50% effekt beroende på husets eller fastighetens effektuttag. Ifall effektbehovet understiger 50% effektuttag stannar pannan och väntar tills behov återigen finns, tack vare sin blixtsnabba tändning med ett keramiskt tändelement så bibehålls en mycket hög verkningsgrad även vid start och stopp under de delar på året som effektbehovet är litet. 

  Pelletspanna med sugsystem

  Det finns olika sätt att mata pellets till en pelletspanna, vi på Effecta har i våra Effecta Komplett III pelletspannor tre olika alternativ; skruvmatning från extern förråd, inbyggt pelletsförråd direkt på pannan och vakuumtransportör från externt förråd. Valet av pelletsmatning görs vid beställning. Denna pelletspannan har ett inbyggt sugsystem, sugsystemet vakuumtransporterar pelletsen från ett bulkförråd till pelletspannan helt automatiskt efter behov. Det finns många fördelar med en sugtransportör, dels kan man transportera pelletsen längre sträckor utan att skada den. Sugslangarna kan även dras med mycket hårdare böjar än vad som är möjligt med en skruv, det blir därmed ofta enklare att följa väggar och tak längre sträckor för att transportera pelletsen. Effectas sugsystem är komplett och inbyggt i pannan vilket ger en smidig och färdiguvecklad lösning direkt från en och samma tillverkare. Den största fördelen med en vakuumtransportör är att man kan förflytta pelletsen betydligt längre sträckor än vad man kan med en skruvmatning. Vårt sugsystem transporterar enkelt pelletsen 15 meter vilket ger en stor flexibilitet i placering av panna och förråd! 

  Komplettera sedan med antalet sugmunstycken och sugväxlar som passar i ditt befintliga förråd eller det förråd som skall byggas till pannan. Kontakta oss för mer information eller rådgivning!

  Automatsotande pelletspannor - bekvämt ägande

  I våra Effecta Komplett III finns inbyggd automatsotning. Vi använder oss sedan 2006 av två olika välbeprövadesystem, det första är vår AERO funktion som rengör brännare med hjälp av tryckluft. I pelletspannan finns en inbyggd kompressor som efter varje driftscykel bygger upp ett tryck som sedan släpps med hög hastighet och askan blåses därmed ut ur brännarröret. Detta ger Effecta Komplett III ett mycket långt rengöringsintervall. Vi rekommenderar manuell rengöring så sällan som var tredje ton pellets vilket för en normal villa i Sverige i praktiken blir två gånger per år. Förutom tryckluftsotningen av pelletsbrännaren så görs pelletspannans konvektionsdel rent med hjälp av att turbulatorerna i värmeväxlaren skrapas mot tubens insida, på så vis hålls tuberna (värmeväxlaren) ren från aska och damm vilket ger en högre verkningsgrad och mindre skötsel. Vi har använt denna typ av rengöring sedan 2006 vilket gör systemet mycket tillförlitligt och välbeprövat.

  Avancerad styrning med enkel användning

  Våra Effecta Komplett III pelletspannor levereras alltid med vår e-burn display. Den grafiska färgdisplayen som sitter i våra Effecta Komplett II berättar vad pannan gör och låter dig enkelt anpassa önskade inställningar via sin pekskärm. Vi är stolta över mängden olika sätt som pelletspannan kan värma ditt hem. Med vår shuntautomatik kan man använda rumsgivare, utomhusgivare samt olika framledningskontroller. Alla styrprogram finns inbyggt i pelletspannan och ger dig alla moderna möjligheter till en bekväm och energisparande uppvärmning.

  Svensk tillverkning

  Effecta Komplett III byggs hos oss på Effecta utanför Kungsbacka. Vi är stolta över att utveckla och tillverka våra produkter i Sverige med svenskt stål! 

  Säljs över hela världen

  Effecta Komplett III är vår populäraste modell för våra exportmarknader tack vare sin genomtänkta teknik och bekvämlighet, pannan går att köpa i större delen av Europa samt USA.

  Låga driftskostnader

  Att en hög verkningsgrad ger billig uppvärmning av en bostad eller fastighet vet de flesta. Det som ofta glöms bort vid köp av en pelletspanna är att även skötsel, service och reservdelar skall vara genomtänkt och resurssnålt, vi på Effecta är stolta över att vår pelletspanna endast har två förbrukningsdetaljer som behöver bytas med 5-7 års intervall vilket ger en verklligt låg driftskostnad över pelletspannans livslängd.  

  Inbyggd shuntautomatik

  Alla Effecta Komplett III pelletspannor  har inbyggd styrning av husets värme, den kan reglera med hjälp av inomhusgivare, utomhusgivare, rumsgivare i kombination med utomhusgivare eller konstant framledning. Allt för att Du skall få maximal komfort i ditt hus. Ifall huset har flera värmekretsar kan man styra upp till tre separata shuntgrupper direkt från pelletspannan. Kontakta oss ifall du funderar på hur ditt hus styrs för bäst verkningsgrad. Effecta Komplett III (ej Light) levereras med en shunt monterad på pannan och alla givare som krävs, till Effecta Komplett III Light väljer man till antalet shuntgrupper som krävs för huset. 

  Pålitlig teknik

  Vi på Effecta har arbetat med pelletsutrustning sedan 90-talet och har av den anledningen en välbeprövad teknik som varit i produktion under en väldigt lång tid. Pålitliga produkter för att värma hem och fastigheter under lång tid!

  Produktens egenskaper:

  > Tillverkad i Sverige
  > Lägsta miljöpåverkan, hög verkningsgrad
  > Välbeprövad teknologi
  > Möjlighet till styrning av tre separate shuntkretsar
  > Automatsotning av både pelletsbrännare och pelletspanna
  > Minimal skötsel, rengöring först efter 3 ton pellets
  > Lodräta tuber för minimal påbyggnad av aska
  > Ren & snygg design

  Tekniska specifikationer 20/25/35kW:

  > Bredd vid inbärning: 690mm.
  > Bredd komplett: 1170mm
  > Djup inkl. rökrörsstos: 950mm
  > Höjd panna: 1365mm
  > Höjd förråd: 1580mm
  > Vikt: 320kg
  > Max arbetstryck: 3 bar
  > Rökstos: 120mm
  > Medföljande rökrörsvinkel: 120mm, kan vinklas åt alla håll
  > Golv till centrum rökrör: 1250mm
  > Vattenvolym: 183 liter
  > Vattenvolym light: 97 liter
  > Eldstadsdjup: 500mm
  > Min. skorstensdiameter 20kW: 125mm
  > Min. skorstensdiameter 25kW: 125mm
  > Min. skorstensdiameter 35kW: 150mm
  > Elanslutning 230V / 50Hz
  > Min undertryck skorsten: 15pa
  > Garantid pannkrop: 5 år
  > Garantitid övrigt: 2 år
  > Verkningsgrad 92%
  > Effekt: 12-20kW, 15-25kW, 18-35kW
  > Max driftstemperatur: 100 grader celsius
  > Plåttjocklek eldstad: 5mm

   

Effecta Energy Solutions AB
Västra Rågdalsvägen 21
434 99 Kungsbacka
+46 (0)300-223 20
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Vi söker personal

Är du vår nya medarbetare?

Nyfiken? Klicka här!