Pelletskaminer

Vi erbjuder ett högkvalitativt utbud av pelletskaminer från Palazzetti och Royal. Med 70 års erfarenhet av att värma hem är Palazzetti en trygg pelletskamin att äga. Med våra pelletskaminer får du den senaste tekniken i kombination med en vacker inredningsdetalj. Vi på Effecta har arbetat med pelletskaminer sedan 2007 och är en stabil partner i framtiden för support och reservdelar. 

Palazzetti Milú 8 pelletskamin

Palazzetti Connection box

Kopplar upp Palazzettis kaminer till internet

2 495 kr
Pris utan moms 1 996 kr
Mer information

Palazzetti Melita 8 pelletskamin

Palazzetti Isabel US 9

Modern, toppansluten luftburen pelletskamin.

45 995 kr
Pris utan moms 36 796 kr
Mer information

Palazzetti Melita 8 pelletskamin

Palazzetti Melita 8

Modern, bakansluten pelletskamin som värmer rumsluften.

39 995 kr
Pris utan moms 31 996 kr
Mer information

Palazzetti Milú 8 pelletskamin

Palazzetti Milú 8

Modern, bakansluten pelletskamin som värmer luften.

29 995 kr
Pris utan moms 23 996 kr
Mer information

Palazzetti Milú 8 pelletskamin

Palazzetti Mirella 15

Vattenmantlad pelletskamin som värmer hela huset!

61 490 kr
Pris utan moms 49 192 kr
Mer information

Varför pelletskamin?

En pelletskamin passar såväl hus med direktverkande el som hus med vattenburen värme perfekt i de allra flesta fall. Förutom att pelletskaminen ger en mysfaktor så startar och stoppar den automatiskt till skillnad från en traditionell braskamin. Det som styr pelletskaminens start och stopp är nästan uteslutande temperaturen i rummet eller i vattnet ifall man har en vattenmantlad pelletskamin. På så vis får man en jämn och bekväm värme över en längre tid, de flesta pelletskaminer har tillräckligt stort förråd för att endast behöva fyllas med pellets var eller varannat dygn på vintern. När andra energikällor är dyra kommer pelletsen att ge en skön och mysig värme samtidigt som den sparar mycket pengar. Alla våra pelletskaminer har tidsstyrning och möjlighet till uppkoppling till internet, det innebär att kaminen antingen kan styras efter en kalenderinställning eller kontrolleras via en app i en smartphone på distans. Ifall man önskar kan huset ha en lägre temperatur när ingen är hemma för att sedan vara varmt och skönt när man kommer hem. Smart, bekvämt och enkelt. 

Olika typer av pelletskaminer

Pelletskaminer kan skapa värma via luft eller vatten. De olika typerna skiljer sig åt och vi skall försöka ge dig informationen som du behöver i ditt val av pelletskamin. 

Pelletskaminer - Luftvärme:

En pelletskamin som värmer via luften har en inbyggd fläkt för rumsluften, fördelen med denna typen av pelletskamin är att den kan sprida värme i en större rumsvolym till skillnad mot traditionella kaminer som endast värmer via naturlig konvektion. Det går snabbare att värma och ger samtidigt en större rotation på luften. Luftvärmekaminer är den vanligaste typen av pelletskaminer som passar hus eller lokaler med direktverkande el. De flesta moderna pelletskaminer har även ett "Zero fan" läge där man själv kan välja att inte använda fläkten alls. Det ger en mer eller mindre helt tyst värmekälla som värmer som en traditionell kamin. Perfekt för myskvällen när ljud skall minimeras.  

PELLETSKAMINER - Vattenmantlade:

En vattenmantlad pelletskamin värmer vatten och till viss del även rumsluft, högeffektiva vattenmantlade pelletskaminer brukar ge 85-90% av sin energi till vattnet och resterande del till rummet. Med en vattenmantlad pelletskamin så krävs någon form av värmelager i systemet, detta är oftast en ackumulatortank som lagrar energin för att sedan kunna användas i en annan del av huset med vattenburna element eller fläktkonvektorer. Man kan då ha pelletskaminen i ett utrymme i ena änden av huset där kaminen värmer med en lite mängd energi i rumsluften och sedan kan det varma vattnet pumpas ut till andra delar av huset dit en luftvärmekamin inte skulle kunna nå. Förutom detta så skapas även varmvattensbehovet av pelletskaminen. Förenklat blir funktionen en hybrid mellan en panna och en kamin. 

Hur en pelletskamin fungerar

En pelletskamin arbetar mot ett inställt temperaturvärde i rumsluften eller värmesystemets vatten beroende på vilken typ av pelletskamin det gäller. I kaminen finns ett internt pelletsförråd som ofta rymmer cirka 20 liter pellets. Hur länge den pelletsen räcker beror helt enkelt på hur stort värmebehovet är och kan variera från ett dygn till flera dygn även under vintern. Så länge pellets finns i förrådet så matar pelletskaminen automatiskt fram bränsle vid given startsignal och ett keramiskt tändelement tillsammans med en förbränningsfläkt antänder pelletsen. När önskad temperatur är uppnådd i rummet så stoppar pelletskaminen och väntar tills det är dags för nästa start. Man får en jämn och fin inomhustemperatur samtidigt som lågan ger en mysfaktor för rummet. 

Besparing med en pelletskamin

En pelletskamin sparar ofta rejält med pengar när det är som kallast ute, pelletsen ökar inte i kostnad när det är vindstilla och minusgrader. Snittpriset de senaste tio åren har varit cirka 60 öre / kWh vilket är betydligt mycket billigare än el eller en luftvärmepump när det börjar bli kyligt ute. Under energikrisen som vi ser 2022 så har även pelletspriset ökat markant och ligger kring 1 kr/kWh, även vid detta priset så blir pelletsen mycket förmånlig att elda med när det är kallt. En pelletskamin ger inte bara bekväm värme oavsett utomhustemperatur, den sparar även in sin egen kostnad på kort tid i besparing.  

Skötsel av en pelletskamin

En pelletskamin precis som en traditionell kamin kräver rengöring. Tack vare att pelletsen har en extremt låg askhalt (<1%) så krävs inte tömning lika ofta som en vedkamin. En pelletskamin har nästan alltid en asklåda som samlar upp askan som blir vid förbränningen, denna töms väldigt enkelt och vid behov. Det finns även en förbränningskopp som man med ett handgrepp tar ut för rengöring. Det är inte svårare att rengöra en pelletskamin än en traditionell braskamin samtidigt som pelletskaminen inte behöver rengöras lika ofta. 

pelletskaminer

Effecta Energy Solutions AB
Västra Rågdalsvägen 21
434 99 Kungsbacka
+46 (0)300-223 20
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Vi söker personal

Är du vår nya medarbetare?

Nyfiken? Klicka här!