Vedpannor från Effecta.

Effecta började tillverka vedpannor redan 1982, vi har sedan starten tillverkat och levererat närmare 20.000 pannor och är därmed en av de ledande aktörerna i Sverige. Vår filosofi med vedpannor är att det skall vara bekämt för användaren, att pannrummet skall besökas så få gånger som möjligt per år samt använda så lite bränsle som möjligt. Just därför har våra vedpannor upp till 93% verkningsgrad beroende på modell och extremt låga utsläpp av sot och partiklar. Våra vedpannor levereras i hela Europa och Nordamerika.

De flesta av våra vedpannor använder lambdasond vilket ger dig maximal verkningsgrad och minimal passning. Vi har använt Lambdasond sedan 2005 och var först i Sverige med det som standard i vissa av våra pannmodeller. Fördelen med Lambdakontroll är givetvis den högre verkningsgraden men även enkelheten, pannan arbetar hela tiden för att uppnå maximal verkningsgrad även om vedsorter och kvalite varierar. 

Våra vedpannor kan även fås med något vi kallar lucksotning vilket innebär att varje gång luckan öppnas för att fylla på ved så skrapas tuberna (värmeväxlaren) vilket ger dig som användare ett längre rengöringsintervall och en högre verkningsgrad. Vidare kan nämnas att vår styrning på flertalet modeller även kan kontrollera shuntstyrning med både inne och utegivare för maximal komfort.

lambda-60-pellets

Pelletsförberedd 60kW Höger

Förberedd för pellets!

4 550 kr
Pris utan moms 3 640 kr
Mer information

lambda-60-pellets-v

Pelletsförberedd 60kW Vänster

Förberedd för pellets!

4 550 kr
Pris utan moms 3 640 kr
Mer information

Effecta Energy Solutions AB
Västra Rågdalsvägen 21
434 99 Kungsbacka
+46 (0)300-223 20
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Vi söker personal

Är du vår nya medarbetare?

Nyfiken? Klicka här!