Skip to main content

Effecta Komplett III 25kW, internförråd

Helautomatisk pelletspanna

87 980 kr

Varav moms: 17 596 kr
Information
Vill du köpa denna produkten? Kontakta oss så hjälper vi dig att hitta lämplig installatör.  0300-223 20, helgfria vardagar 07:00-16:00

Pelletspanna Effecta Komplett III 25kW

Effecta Komplett III är enligt oss Sveriges mest moderna och bekväma pelletspanna, helautomatisk rengöring av både brännare och panna, flera olika matningsalternativ för bränsle, samt mängder med styrmöjligheter för bekväm och ekonomisk uppvärmning. Effecta Komplett III familjen finns i flera effekter; 20, 25 och 35kW beroende på vilket effektbehov ditt hus eller din fastighet har. Vår Effecta Komplett III Light pelletspanna kan dessutom köras i kaskad där man med enkelhet når 100kW genom en flexibel och kostnadeseffektiv lösning.

Effecta Komplett III (ej Light) har inbyggd produktion av varmvatten via en kopparslinga samt en monterad shuntventil med shuntmotor och intelligent styrning av pannans styrsystem där en utomhusgivare, rumsgivare och framledningsgivare används. Ett värmeprogram som passar huset eller fastigheten väljs sedan bland pelletspannans olika värmeprogram. Effecta Komplett III kan styra upp till tre indivudella shuntgrupper direkt från sin styrning, shuntgrupp två och tre köps till separat och kopplas direkt till pannan. Effecta Komplett III (ej Light) har även en inbyggd el-patron om 9kW. 

Pelletspanna med internförråd

Det finns olika sätt att mata pellets till en pelletspanna, vi på Effecta har i våra Effecta Komplett III pelletspannor tre olika alternativ; skruvmatning från extern förråd, inbyggt pelletsförråd direkt på pannan och vakuumtransportör från externt förråd. Valet av pelletsmatning görs vid beställning. Denna pelletspannan har ett inbyggt internförråd, alltså fyller man på pelletssäckar direkt i pannan och inga externa skruvar eller förråd krävs. En av fördelarna är att pannan tar lite plats i pannrummet då att ryms inom pannans mått. En annan fördel är att pannan senare kan kompletteras med vakuumtransportör ifall man vill bygga ett bulkförråd och få en helautomatisk bränslehantering. Pelletspannans internförråd rymmer hela 200 liter pellets

Automatsotande pelletspannor - bekvämt ägande

I våra Effecta Komplett III finns inbyggd automatsotning. Vi använder oss sedan 2006 av två olika välbeprövadesystem, det första är vår AERO funktion som rengör brännare med hjälp av tryckluft. I pelletspannan finns en inbyggd kompressor som efter varje driftscykel bygger upp ett tryck som sedan släpps med hög hastighet och askan blåses därmed ut ur brännarröret. Detta ger Effecta Komplett III ett mycket långt rengöringsintervall. Vi rekommenderar manuell rengöring så sällan som var tredje ton pellets vilket för en normal villa i Sverige i praktiken blir två gånger per år. Förutom tryckluftsotningen av pelletsbrännaren så görs pelletspannans konvektionsdel rent med hjälp av att turbulatorerna i värmeväxlaren skrapas mot tubens insida, på så vis hålls tuberna (värmeväxlaren) ren från aska och damm vilket ger en högre verkningsgrad och mindre skötsel. Vi har använt denna typ av rengöring sedan 2006 vilket gör systemet mycket tillförlitligt och välbeprövat.

Avancerad styrning med enkel användning

Våra Effecta Komplett III pelletspannor levereras alltid med vår e-burn display. Den grafiska färgdisplayen som sitter i våra Effecta Komplett II berättar vad pannan gör och låter dig enkelt anpassa önskade inställningar via sin pekskärm. Vi är stolta över mängden olika sätt som pelletspannan kan värma ditt hem. Med vår shuntautomatik kan man använda rumsgivare, utomhusgivare samt olika framledningskontroller. Alla styrprogram finns inbyggt i pelletspannan och ger dig alla moderna möjligheter till en bekväm och energisparande uppvärmning.

Svensk tillverkning

Effecta Komplett III byggs hos oss på Effecta utanför Kungsbacka. Vi är stolta över att utveckla och tillverka våra produkter i Sverige med svenskt stål! 

Säljs över hela världen

Effecta Komplett III är vår populäraste modell för våra exportmarknader tack vare sin genomtänkta teknik och bekvämlighet, pannan går att köpa i större delen av Europa samt USA.

Låga driftskostnader

Att en hög verkningsgrad ger billig uppvärmning av en bostad eller fastighet vet de flesta. Det som ofta glöms bort vid köp av en pelletspanna är att även skötsel, service och reservdelar skall vara genomtänkt och resurssnålt, vi på Effecta är stolta över att vår pelletspanna endast har två förbrukningsdetaljer som behöver bytas med 5-7 års intervall vilket ger en verklligt låg driftskostnad över pelletspannans livslängd.  

Inbyggd shuntautomatik

Alla Effecta Komplett III pelletspannor  har inbyggd styrning av husets värme, den kan reglera med hjälp av inomhusgivare, utomhusgivare, rumsgivare i kombination med utomhusgivare eller konstant framledning. Allt för att Du skall få maximal komfort i ditt hus. Ifall huset har flera värmekretsar kan man styra upp till tre separata shuntgrupper direkt från pelletspannan. Kontakta oss ifall du funderar på hur ditt hus styrs för bäst verkningsgrad. Effecta Komplett III (ej Light) levereras med en shunt monterad på pannan och alla givare som krävs, till Effecta Komplett III Light väljer man till antalet shuntgrupper som krävs för huset. 

Pålitlig teknik

Vi på Effecta har arbetat med pelletsutrustning sedan 90-talet och har av den anledningen en välbeprövad teknik som varit i produktion under en väldigt lång tid. Pålitliga produkter för att värma hem och fastigheter under lång tid!

Produktens egenskaper:

> Tillverkad i Sverige
> Lägsta miljöpåverkan, hög verkningsgrad
> Välbeprövad teknologi
> Möjlighet till styrning av tre separate shuntkretsar
> Automatsotning av både pelletsbrännare och pelletspanna
> Minimal skötsel, rengöring först efter 3 ton pellets
> Lodräta tuber för minimal påbyggnad av aska
> Ren & snygg design

Tekniska specifikationer 20/25/35kW:

> Bredd vid inbärning: 690mm.
> Bredd komplett: 1170mm
> Djup inkl. rökrörsstos: 950mm
> Höjd panna: 1365mm
> Höjd förråd: 1580mm
> Vikt: 320kg
> Max arbetstryck: 3 bar
> Rökstos: 120mm
> Medföljande rökrörsvinkel: 120mm, kan vinklas åt alla håll
> Golv till centrum rökrör: 1250mm
> Vattenvolym: 183 liter
> Vattenvolym light: 97 liter
> Eldstadsdjup: 500mm
> Min. skorstensdiameter 20kW: 125mm
> Min. skorstensdiameter 25kW: 125mm
> Min. skorstensdiameter 35kW: 150mm
> Elanslutning 230V / 50Hz
> Min undertryck skorsten: 15pa
> Garantid pannkrop: 5 år
> Garantitid övrigt: 2 år
> Verkningsgrad 92%
> Effekt: 12-20kW, 15-25kW, 18-35kW
> Max driftstemperatur: 100 grader celsius
> Plåttjocklek eldstad: 5mm